Kokain i Europa


Jeg har sett litt på hva vi kanskje må tenke på i tillegg til terrorisme.

Jeg skal illustrere hva jeg mener:

14. august ble en spanjol pågrepet på flyplassen i Nairobi med 10 kg kokain i bagasjen. Han var på vei hjem fra Sao Paulo, Brasil.

For 5 dager siden ble en spanjol pågrepet på flyplassen i Caracas, Venezuela, med ca. 1,2 kg flytende kokain. Han var på vei til Lisboa.

14. august ble en spanjol ved ankomst fra Mexico pågrepet på flyplassen i Madrid med 11,5 kg kokain. På samme dag og samme sted ble en nigerianer pågrepet med mer enn 1 kg heroin.

12. august ankom et fly fra Malta på Gran Canaria med over 1588 –ett tusen fem hundre åttiåtte – kg kokain.

En sak vekket imidlertid enda mer oppsikt, selv om beslaget bare var på 373 kg kokain: For noen dager siden tok spanjolene nemlig fire medlemmer av det såkalte Sinaloa-kartellet, blant dem kartellets nr. 2 og kartellets advokat, Rafael Humberto Celaya Valenzuela. Det har vakt oppsikt i Mexico at sistnevnte, kartellets advokat, har bilde av seg selv sammen med den kommende Mexicanske presidenten på sin Facebook-side.

Gjett hvem av de to er narkobaron og hvem er fremtidig president:

 

Offisielle tall tyder på at narkotika-relaterte drap de første 6 månedene i år i Mexico er 6000 til 7000, de fleste av dem begått på bestialsk vis. Jeg gjentar: I ÅR. Tenk på det: Hvis du bor i Mexico, kjenner alle du kjenner noen som er blitt myrdet i forbindelse med narkotikaomsetningen. Kartelladvokatens jobb er blant annet å sørge for at slike drap ikke blir straffeforfulgt.

Og hvem forsyner bødlene med våpen? (Det er sant at bødlene torturerer ofrene med kniv, men de bruker også skytevåpen). La meg si det slik: Det finnes de som mener å ha dekning for å påstå at våpnene kommer fra USA.

Jeg spør: hvorfor er det ingen som krever internasjonal innsats for å stoppe blodbadet mot Mexicanske borgere?

Så til den spanske avisen El País:

«En gruppe på 13 polititjenestemenn nærmer seg SV Nikolay, en diger lastebåt på 124 meter. De begynte å nærme seg båten etter solnedgang sist mandag. Båten ligger 50 sjømil fra Cadiz. Om bord slapper besetningen på 21 av. De er bulgarer. Noen sover, Noen fordriver tiden i sine lugarer, og bare en håndfull er på dekk. De 13 tjenestemennene inntar båten fra sine motorbåter uten at bulgarerne så mye som merket at de var på vei.»

Politifolkene gjennomsøker båten og finner til slutt 108 svære pakker á 25 kg kokain. Det er nesten 3 tonn. Alle de 21 ble pågrepet. Politiets operasjon hadde lenge vært nøye planlagt. De hadde også fulgt med den spanske delen av organisasjonen. I Galicia ble det pågrepet 4 spanjoler, hvorav en relativt høyt plassert polititjenestemann. I tillegg ble det pågrepet 7 medlemmer av den Colombianske delen av nettverket.

Sjefen for nettverket, Jorge Velez, en gammel hovedprioritet for det spanske politiet, var allerede blitt pågrepet tidligere i år, og han er i fengsel. Men hogger du av det ene hodet, så vokser det straks ut tre, som det heter i eventyret.

Det er påfallende taust i media om denne fantastiske strømmen av narkotika på vei over havet til vårt kontinent. Sant nok bare til Spania, men ifølge El Pais så har det spanske politiet beslaglagt FEM TONN kokain bare de SISTE TO UKENE.

Så mitt spørsmål er: Hvem skulle forbruke all denne kokainen? For bakmennene må ha tenkt at det var et marked for fem tonn kokain i Europa.

La meg si det slik: I Spania er det dyp krise. De færreste spanjoler har råd til så dyre rusmidler. Der bruker man heller derivater av amfetamin og lignende, som man kan produsere (og det gjør spanjolene) i skur med transportabelt utstyr som raskt kan demonteres.

Det det derimot finnes mye av i Spania er desperate, ulovlige innvandrere, og nå også desperate spanjoler, som er villige til å risikere lange fengselsstraffer i håp om å tjene en slant på å frakte det verdifulle stoffet gjennom det grenseløse Europa til de rike nordiske landene.

Ja, for hvem var det igjen som var det rikeste landet i verden? Hvem er det som har råd til kokain?

La det være klart, folkens: Det er mye mer enn terrorisme som truer oss. Og uansett hvor mange skattepenger vi betaler for å styrke politiet, så vil ikke politiet kunne løse selv en liten del av verdens problemer. Ingen steder finnes det noe slikt politi. Kanskje Batman …?